De Hongaarse acteur Frigyes Karinthy (1887-1938) bedacht in 1927 het concept 'six degrees of separation'. Volgens deze theorie is elke persoon op aarde in zes stappen met elkaar verbonden. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geloven we dat we dat aantal kunnen verkleinen. Sterker nog: we durven te stellen dat ondernemers met onze hulp in drie stappen de juiste zakenpartner vinden, overal ter wereld.

Wij gebruiken ons wereldwijde netwerk van ambassades, consulaten en handelskantoren om dit te realiseren. Niet iedereen is hiervan op de hoogte. Veel ondernemers geloven dat ambassades er vooral zijn om paspoortproblemen op te lossen. In werkelijkheid is ons buitenlandnetwerk er juist om handel te stimuleren en u als ondernemer te helpen.

Wilt u weten hoe we dat doen? Lees dan vooral verder. Dit e-zine staat boordevol tips, adviezen en verhalen over internationaal ondernemen. We geven overzichtelijk weer welke netwerken er bestaan en welke voor u interessant zijn. Ondernemers vertellen hun internationale verhaal en delen hun geleerde lessen.  Daarnaast besteden we aandacht aan de positie van de vrouwelijke internationaal ondernemer én laten we zien hoe wij ondernemers helpen om kinderarbeid tegen te gaan.

Of u nou een doorgewinterde ondernemer bent die al jaren actief is in het buitenland, of voorzichtig uw eerste stapjes over de grens zet; met het buitenlandnetwerk van RVO bereikt u sneller de juiste zakenpartners – en daarmee uw doel.

Veel leesplezier,

Hartelijke groet,

Tjerk Opmeer
Directeur Internationaal bij RVO