SUEZ

90% sorteerrendement bij plastic, blikjes en drankenkartons

SUEZ Recycling and Recovery Nederlands (voorheen SITA Nederland) is één van de grootste inzamelaars en verwerkers van huishoudelijk afval in Nederland. Sterker nog: het bedrijf verwerkt niet alleen afval, maar levert ook nieuwe, hoogwaardige grondstoffen terug.

Thijssen

Drones helpen bij precisielandbouw

Loonbedrijf Thijssen uit Nieuwehorne is het eerste loonbedrijf in Nederland met een professionele drone in het machinepark. Eigenaar Christel Thijssen zet deze drone in om opnamen te maken van gewassen van telers of om percelen in te meten en hoogtes te bepalen. Met de verkregen informatie kunnen de telers exact bepalen hoeveel (kunst)mest en spuitmiddelen op welke plek en welk tijdstip aan hun gewassen toegediend moeten worden.

Fix Fisch gebruikt duurzaam transport met natuurlijke koudemiddelen

Zeegroothandel Fix Fisch uit Rijnsburg schafte in 2015 met steun van MIA\Vamil acht duurzame transportmiddelen voor het vervoer van vis naar klanten aan. Dit zijn bestelbussen/bakwagens met natuurlijke koudemiddelen.

Allander

Circulair bouwen: wat eruit gaat moet er weer in

Netwerkbedrijf Alliander heeft in 2015 op innovatieve en duurzame wijze een nieuwe huisvesting gerealiseerd voor zijn 1.550 medewerkers in Duiven.

Van Vliet Contrans

93% van het afval krijgt tweede leven

‘Making more from waste’ is de veelzeggende slogan van Van Vliet Contrans, een milieubedrijf in Zuid-Holland dat gespecialiseerd is in afvalverwerking, recycling en upcycling. In 2015 investeerde het bedrijf met steun van MIA\Vamil in een innovatieve sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval.

Slimme combinatie maakt eendenkrooskweek haalbaar

Naast melkveehouder ook eendenkrooskweker zijn: het lijkt een niet voor de hand liggende stap, maar het is volgens melkveehouder Erjan Swart uit Tynaarlo goed uit te leggen. De kweek kan namelijk prima gecombineerd worden met de exploitatie van biovergisters, omdat eendenkroos zich kan voeden met het restproduct uit mestvergisting.