Expert Expresse rijdt met elektrische scooter

Koeriersbedrijf Expert Expresse uit Helmond bundelt geen pakketten, maar voert voor elke verzending een aparte rit uit. Sinds kort ook met een elektrische scooter, aangeschaft met de fiscale aftrek van MIA\Vamil.

Han Hofman van Expert Expresse was al langer op zoek naar een alternatief voor de auto. Logisch, als je veel ritten maakt in het drukke stadsverkeer. “De scooter heeft zoveel voordelen. Je hebt geen parkeerproblemen, rijdt zo langs de files heen en kunt elke plek gemakkelijk tot aan de voordeur bereiken. Bovendien opent het de mogelijkheid om gebruik te maken van jongere rijders. Dat is bedrijfsmatig ook interessant.”

Een elektrische scooter is duur. Het fiscale voordeel van MIA\Vamil gaf de doorslag

Voordelig gebruik

De keuze van Hofman viel na enig onderzoek op de elektrisch scooter Nimoto Trendy-R. “Fossiele brandstoffen raken ooit op. Door nu al op andere energie te rijden, stimuleer je de grote oliemaatschappijen om werk te maken van alternatieve brandstoffen. Dat vind ik een goede zaak. Bovendien is het voordelig in gebruik.” De fiscale aftrekmogelijkheid van MIA\Vamil hielp Hofman om deze beslissing te nemen. “Zo’n scooter kost ongeveer 30% van een bestelauto. Verhoudingsgewijs best duur, dus. Een fiscaal voordeel geeft dan mede de doorslag.”

Slecht weer

De scooter heeft ook nadelen. “Bij slecht weer zit de rijder niet droog. Dus dan pakken we de auto. Dat doen we ook als er sprake is van grote volumes, die niet op de scooter mee kunnen. Maar die afwisseling is prima. We doen er ons voordeel mee.”

Het gebruik van de elektrische scooter bevalt al met al zo goed, dat Hofman momenteel ook de aanschaf van een elektrische auto overweegt. Maakt hij dan weer gebruik van MIA\Vamil? “Dat lijkt mij wel. Daar ben ik ondernemer genoeg voor.”

Han Hofman: “Fossiele brandstoffen raken ooit op. Door nu al op andere energie te rijden, stimuleer je de grote oliemaatschappijen om werk te maken van alternatieve brandstoffen."