“MIA\Vamil versterkt onze positie”

Met circa 10.000 auto’s is Multilease een middelgrote speler in het Nederlandse leaselandschap. Het bedrijf neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en doet veel aan duurzaamheid.

Voor de aanschaf van elektrische en hybride auto’s maakt Multilease gebruik van het fiscale voordeel van MIA\Vamil. En dat is niet onbelangrijk, legt MVO-adviseur Eric Jan van Ditzhuijzen uit. “Bij leaseauto’s draait het voor ons om de total cost of ownership. Dankzij het fiscale voordeel kunnen we dat omlaag brengen en onze auto’s aanbieden tegen een lagere leaseprijs. Het versterkt dus onze positie.”

Eric Jan van Ditzhuijzen: “We proberen onze ecologische footprint omlaag te brengen door techniek, gedrag en bewustwording."

Autodelen

Maar Multilease doet meer. Zo ontwikkelde het bedrijf de GT Challenge. Deze app maakt leaserijders bewust van hun rijgedrag en brandstofgebruik. In Leiden is Multilease bezig met ‘smart grid’; het principe waarmee auto’s dienen als opslagbuffer voor zon- en windenergie. “Dat is een nieuwe innovatie die wij aanbieden. En vergis je niet: de capaciteit van 1 Tesla kan een huishouden een hele week lang van energie voorzien.” Een ander initiatief waar Multilease aan deelneemt, is  autodelen. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van auto’s. Het bedrijf is dan ook mede-ondertekenaar van de Green Deal, om zo bij te dragen aan het doel om in 2018 100.000 deelauto’s op de weg te hebben.

Minder kosten

Waarom zet Multilease zich zo uitgebreid in voor duurzaamheid? “70% van de ecologische footprint van dienstverlenende bedrijven bestaat uit brandstofverbruik. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de keten en proberen dit door techniek, gedrag en bewustwording omlaag te brengen.” Daar profiteren de klanten van, want minder brandstofverbruik betekent kostenverlaging. En autodelen betekent voor klanten dat ze minder leaseauto’s nodig hebben.

Duurzaamheid is goed voor de business van Multilease

Nominatie

Multilease zelf merkt dat de duurzaamheid ook goed voor de business is. “Bij aanbestedingen telt dat mee als wegingsfactor. Op prijs/kwaliteit is het lastig om je te onderscheiden. Met duurzaamheid lukt ons dat wel. We winnen er opdrachten mee.”

De inspanningen van Multilease blijven niet onopgemerkt; het voor CO2-prestatieniveau 3 gecertificeerde bedrijf is genomineerd voor de MVO-prijs Utrecht 2015.

In Leiden is Multilease bezig met ‘smart grid’; auto’s die dienen als opslagbuffer voor zon- en windenergie.