Nuon

2017 in vogelvlucht

Hoe zag EIA eruit in vogelvlucht? Hoeveel aanvragen waren er, uit welke sectoren? En welke bedragen gingen er om in EIA?

ING

   

EIA: instrument voor energie- en innovatiebeleid

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is één van de regelingen waarmee het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bedrijven ondersteunt bij het investeren in innovatieve, energiebesparende en duurzame technieken. Met de EIA levert zowel de overheid als het bedrijfsleven een bijdrage aan energiebesparing.

Ecotanker

Gegevens EIA 2017

Het totaal geraamde fiscale voordeel dat aan de bedrijven is toegekend, is naar verwachting € 135 miljoen in 2017. Met de bij de EIA gemelde investeringen door het bedrijfsleven is een energiebesparing gerealiseerd vergelijkbaar met het energieverbruik van 350.000 huishoudens.

interdrain

Gebruikte energietechnieken

Op de Energielijst staan alle technieken die voor EIA in aanmerking komen. RVO.nl past de Energielijst jaarlijks aan. In 2017 bevatte de lijst in totaal 164 technieken met fiscaal voordeel. De energietechnieken op de Energielijst kunnen worden toegepast in gebouwen, industriële processen, transportmiddelen en duurzame energie.